Back to top

Szakképzési alapítvány támogatása

Immáron ötödik alkalommal támogatjuk évi 300.000,Ft-al a GYERGYÓSZÉKÉRT Alapítványt, mely létrejöttének előzménye a győri Lukács Sándor Mechatronikai És Gépészeti Szakképző Iskola, valamint a gyergyószentmiklósi Fogarasy Mihály Műszaki Líceum testvériskolai kapcsolata. A határon átnyúló szakképzés elősegítésének elsődleges célja, hogy a székelyföldi fiatalok is versenyképes tudással tudjanak megfelelő állásokat betölteni a munkaerőpiacon, biztosítva ezzel a szülőföldjükön történő maradásukat, boldogulásukat.
 
A 2015-ben induló program hatására indult meg a líceumban a mechatronika oktatás, amelynek a szakmai támogatás mellett egyik alapvető feltétele volt a tárgyi eszközök fejlesztése is. További cél egy ösztöndíj program kidolgozása, illetve a műszaki pedagógusok továbbképzése, melynek a győri, Győr környéki ipari cégek mellet, a Lukács iskola ad majd otthont.
 
Az alapítvány a Gyergyószentmiklós Város Önkormányzattal együtt a jövőben egy pályázat keretében szeretné megvalósítani a líceumban a CNC képzés továbbfejlesztését és a PLC oktatás feltételeinek megvalósítását.