Back to top

Általános iskolásokat fogadtunk cégünknél

Általános iskolásokat fogadtunk cégünknél gépipari szakmák (gépgyártástechnológiai technikus, gépi forgácsoló, ipari gépész, járműipari fémalkatrész-gyártó) bemutatása céljából. A GYMSKIK által meghirdetett pályaorientációs program keretén belül a jövőben olyan 6.-as és 7.-es diákok és tanáraik fognak részt venni nálunk üzemlátogatáson, akiket érdekel a műszaki pálya, de nem tudják még, milyen középiskolát válasszanak, illetve közelebbről is meg szeretnék ismerni a fémipari, gépipari szakmákat.
 
Fontosnak tartjuk már általános iskolás korban is a fémipar, gépipar népszerűsítését a gyerekek, szülők és tanárok körében. Meg szeretnénk ismertetni velük és vonzóvá szeretnénk számukra tenni a fémipari szakmákat. Ezeken az üzemlátogatásokon igyekszünk életpályamodellt, karrierlehetőségeket is bemutatni.
 
Annak érdekében, hogy a gyerekek számára minél érdekesebb programot tudjunk kínálni, a Technics Playgroundot kértük fel arra, hogy eszközparkjuk, bemutatójuk segítségével interaktívabbá tegyük az üzemlátogatásokat. A gyerekek ízelítőt kaptak a megmunkálási folyamatokról, kis CNC esztergagéppel gyertyát esztergáltak, CNC marógéppel pedig formákat marhattak. A diákok és tanárok is nagyon érdeklődőek voltak. Reméljük, hogy több más cég és szervezet is csatlakozik majd a programhoz, és közösen összefogva, a fiatalok műszaki pályára való bevonzásával, idővel enyhíteni tudunk majd az évek óta fennálló fémipart jellemző szakember hiányon.