Back to top

HÍREK

 
 

A VIREO megkezdte Föld körüli, előreláthatólag 3 éves útját

2023.MÁJUS 25.

Örömmel értesültünk arról, hogy a C3S Kft. és aiMmotive által fejlesztett VIREO (Virtual Intelligence Realization for Earth Observation) 3 Unit méretű műhold 2023.04.15-én a kaliforniai Vandenberg Space Force Base légitámaszpontról egy SpaceX Falcon 9 típusú rakétával sikeresen felbocsátásra került.
A VIREO 2023.05.25-én sikeresen megkezdte Föld körüli, előreláthatólag 3 éves útját a mesterséges intelligencia fedélzeti alkalmazási lehetőségeit kutatva.
Gratulálunk a C3S Kft. munkatársainak a fantasztikus teljesítményért! Jó érzéssel tölt el bennünket, hogy a bonyolult kialakítású, 5 tengelyes megmunkálást igénylő alkatrészek gyártásával a Julius-Globe csapata is hozzájárulhatott a projekt sikerességéhez.
A kilövés itt tekinthető meg:
https://www.youtube.com/live/F_OEbfFvdeE?feature=share
Tovább

Karácsonyi adománygyűjtés

2022.december 21.

Kollégáink idén is karácsonyi adományozásba kezdtek. Idén 3 helyre kerültek az általunk összegyűjtött pénzből megvásárolt adományok. 340.000 forint értékben sikerült adományokat eljuttatnunk számukra.
Először is olyan családokra esett a választásunk, akik sajnos nagyon nehéz anyagi helyzetben kénytelenek gyermeket nevelni. A győrújbaráti családokat a helyi védőnő ajánlotta figyelmünkbe, K.O. Anna családjában öt gyermek él, közülük sajnos ketten tartósan betegek, S. Erika pedig nagyon nehéz anyagi körülmények között neveli kislányát.
A két családnak egyenként 100-100.000 forint értékű vásárlási utalványt és 50-50.000 forint értékben játékokat és ajándékcsomagot adtunk át.
2023.novemberében Győrújbaráton sajnálatos baleset történt. Elütöttek a GYHG dolgozói közül egy fiatalembert. A balesetet követően Péter hála Istennek felépült. Számára és kollégái számára juttattunk el Karácsony alkalmából egy jelképes ajándékcsomagot megköszönve munkájukat és mielőbbi teljes felépülést kívánva.
Hálásan köszönjük mindenkinek az adományozáshoz való hozzájárulását!
Tovább

Karácsonyi adománygyűjtés

2021.december 21

Kollégáink az elmúlt évekhez hasonlóan, idén decemberben is adománygyűjtésbe kezdtek. Két olyan családra esett a választásuk, akik amellett, hogy nagycsaládosként amúgy is több kihívással kell megküzdeniük, sajnos tartósan beteg gyermeket is nevelnek. A családokat minkét esetben a gyermekeket ellátó, a családokkal évek óta kapcsolatban álló gyermekorvos/ gyermekorvosi asszisztens ajánlotta figyelmünkbe.
A Kócz-Rajky nyúli családban tavaly született, 5. gyermekként Axel, aki kiskora ellenére már több műtéten esett át, tartós szívbetegséggel küzd. Alexander, Elizabet, Izabella, Arabella és Axel szülei mindent megtesznek gyermekeik ellátásáért, azonban a kórházi kezelések, utazások jelentősen megterhelik a családot.
A Futó családban 4 gyermeket nevel egyedül az Édesanya, közülük Dominik rengeteg külön figyelmet, anyagi ráfordítást igényel, mivel ő is szívbeteg. Szerény körülményeik ellenére az Édesanya nagy szeretetben neveli őket, próbál helytállni Kiara, Dominik, Benett és Zara érdekében.
 
Tovább

Pályára állt a RADCUBE 3U

2021.augusztus 17.

Ma hajnalban, magyar idő szerint 3:47-kor sikeresen elindult az európai Vega hordozórakéta VV19 küldetése. A sikeres rajt után pályára állt a RADCUBE 3U műhold, amely azokból a strukturális elemekből áll össze, amelyek a Julius-Globe-nál készültek, mint pl. a Radcube nyáktartók, vázszerkezet-, antenna nyitószerkezet-, a Radmag sugárzásmérő műszer teleszkóp egység mechanikai elemei.
Nagyon köszönjük a C3S-nek és az Energiatudományi Kutatóközpontnak a belénk vetett bizalmat. Nagy köszönet illeti a Julius-Globe minden munkatársát is!
A kilövés (27:27 perctől) a csatolt linken visszanézhető.
Tovább

D3S-RadMag űrbéli sugárzási tér- és a mágneses tér mérőműszer

2021.április 27.

A kép még a pandémia előtt, békeidőkben készült. A Remred Kft., az Energiatudományi Kutatóközpont kutató munkatársai és kolléganőnk, a fejlesztési- és mérnökségi osztály vezetője Soós Vilmosné Anett, közösen fejlesztették ki a D3S-RadMag űrbéli sugárzási tér- és a mágneses tér mérőműszert.
Mint azt az előző bejegyzésben is írtuk, már évek óta gyártunk az űripar számára is. Az űripari gyártásunk teljes spektrumának bemutatásával kapcsolatban nincs mindig könnyű dolgunk, mivel az űripari projektek nagy része szigorú titoktartás alá esik. Az űripari alkatrészek gyártása jelen pillanatban is zajlik. E mellett az Európai Űrügynökség (ESA) űridőjárási elosztott mérőhálózat fejlesztési koncepciójának keretében a Remred és EK Kutatóival közösen olyan kombinált, az űrbéli sugárzási tér és a mágneses tér mérésére is alkalmas műszert fejlesztettünk, amellyel az ESA űridőjárási célú kis műholdas konstellációs küldetésében végzi majd a közeljövőben méréseket. A műszer fejlesztését az ESA elfogadta, a tesztpéldány gyártása hamarosan elkezdődik.
 
Cégünk folyamatosan keresi az új piaci lehetőségeket, amelyek technológiai és szakmai fejlődést jelenthetnek. Az űripari alkatrészek gyártása a rendkívül kis méret és a bonyolult kialakítás, a precíziós gyártás miatt rendkívül nehéz, nagy kihívást jelent, de szakmai előrelépés a cégünk illetve munkatársaink számára is. Az egyedi alkatrészgyártás területén számos piaci szegmensben szereztünk széleskörű és speciális gyártási tapasztalatot hazai és nemzetközi projektjeink során. Ez a szakmai háttér és know-how, illetve a diverzifikált hazai és nemzetközi vevői portfóliónk kellő alapot adott ahhoz, hogy olyan komoly projektekben vegyünk részt, mint az űripari megbízások. Lelkes mérnök és technológus munkatársakkal vágtunk bele a kihívásokkal teli gyártásba. Az elkötelezett csapat szakértelmének és kitartásának köszönhetően folyamatosan kapjuk az új feladatokat. Az űripari tervezés és gyártás során megszerzett szakmai tapasztalatot az ipar többi területén is tudjuk kamatoztatni.
Tovább

RADCUBE IOD 3U CubeSat küldetés

2021.április.19

Megérett az idő, hogy egy újabb iparágba történő beszállításról is hírt adjunk. Még 2015 decemberében kerültünk kapcsolatba a hazai űripari szektorral. 2018 év eleje óta több űripari gyártásunk is volt. A legelső a RADCUBE 3U küldetésben való részvétel, amely keretén belül először az Energiatudományi Kutatóközpontnak gyártottuk le a RadMag sugárzásmérő egység teljes mechanikáját a mérnöki fejlesztői és repülő példány esetében is, majd a C3S részére a Radcube műhold vázszerkezetét, az antenna nyitó egységet és a hozzá tartozó nyáklaptartókat is elkészítettük.
A RADCUBE 3U méretű műhold az Európai Űrügynökséggel együttműködésben a C3S Kft. konzorciumi vezetésével épült, a hasznos tehertérben lévő tudományos kísérlet összefogását az Energiatudományi Kutatóközpont látja el. Amellett, hogy a projektet magyar szakemberek vezetik, a konzorciumban számos nemzetközi szereplő is részt vesz: a lengyel Astronika, az Egyesült Királyságból pedig az International College of London a tudományos kísérletet elvégző eszköz meghatározó részeit fejlesztették. A konzorciumot támogató beszállítóknak is meghatározó szerep jutott a projektben, a spanyol DHV fejlesztőinek a napelemszárny, a belga KU Leuven munkatársainak pedig a menetstabilizáló eszköz előállításában. A platformon és a RadMag mérőműszeren kívül, az Európai Űrügynökség egy sugárzásállósági és egy műholdon belüli rádiófrekvenciás kísérlete is hamarosan pályára áll.
Tovább

Intenzív osztályon alkalmazható lélegeztető gép projekt

2020.május.29

Örömmel osztjuk meg a hírt, hogy a mai nap folyamán 300 darab, intenzív osztályon alkalmazható lélegeztetőgéphez szállítottuk le a szükséges forgácsolt alkatrészeket. Hamarosan leszállításra kerül a fennmaradó 800 darabhoz való alkatrészmennyiség is. Magyarországon a világjárvány hatására csúcstechnológiájú lélegeztetőgépek gyártásába kezdett egy orvosi eszközöket gyártó cég, a Celitron Medical Technologies Kft.. A projekt keretében összesen 1100 darab lélegeztetőgépet szerelnek hamarosan össze, melyek a magyar emberek egészségét fogják szolgálni, s amelyeket az újszülöttek, gyermekek és felnőttek intenzív osztályon való lélegeztetésére is tudnak használni. Köszönjük munkatársainknak, hogy helyt álltak ebben a nehéz időszakban. Nagy örömmel és büszkeséggel tölt el minket, hogy ezekhez az életmentő gépekhez cégünk szállíthatja és munkatársaink gyárthatják a forgácsolt alkatrészeket.

Tovább

Szakképzési alapítvány támogatása

2019.április 30.

Immáron ötödik alkalommal támogatjuk évi 300.000,Ft-al a GYERGYÓSZÉKÉRT Alapítványt, mely létrejöttének előzménye a győri Lukács Sándor Mechatronikai És Gépészeti Szakképző Iskola, valamint a gyergyószentmiklósi Fogarasy Mihály Műszaki Líceum testvériskolai kapcsolata. A határon átnyúló szakképzés elősegítésének elsődleges célja, hogy a székelyföldi fiatalok is versenyképes tudással tudjanak megfelelő állásokat betölteni a munkaerőpiacon, biztosítva ezzel a szülőföldjükön történő maradásukat, boldogulásukat.
 
A 2015-ben induló program hatására indult meg a líceumban a mechatronika oktatás, amelynek a szakmai támogatás mellett egyik alapvető feltétele volt a tárgyi eszközök fejlesztése is. További cél egy ösztöndíj program kidolgozása, illetve a műszaki pedagógusok továbbképzése, melynek a győri, Győr környéki ipari cégek mellet, a Lukács iskola ad majd otthont.
 
Az alapítvány a Gyergyószentmiklós Város Önkormányzattal együtt a jövőben egy pályázat keretében szeretné megvalósítani a líceumban a CNC képzés továbbfejlesztését és a PLC oktatás feltételeinek megvalósítását.
Tovább

Mérnöknek lenni menő!

2019.január 24.

A Czuczor Gergely Bencés Gimnázium és Kollégium diákjai már tudják, hogy mérnöknek lenni menő!
Újabb pályaorientációs témanapunkon az AUDI Hungária és a Julius-Globe szakemberei tartottak színes, élménydús beszámolót a mérnöki lét szépségeiről, majd a résztvevők megismerhették az Arrabona Racing Team versenycsapatát és a Széchenyi István Egyetem (duális) képzéseit. Tovább

300.000,- forintnyi adomány gyűlt össze

2018.december 17.

Hagyományainkhoz híven kolléganőink idén is gyűjtést szerveztek. Örömmel adjuk hírül, hogy kollégáink és a vezetőség felajánlásával összesen 300.000,- Ft gyűlt össze jótékony célra. Nagyon szépen köszönjük minden adományozó kollégának a nagylelkű felajánlást!

Idén 200.000, Ft-ot egyik, agyvérzésen átesett, jelenleg a felépüléshez szükséges rehabilitáción résztvevő kollégánk családjának fogunk a napokban átnyújtani, támogatást nyújtva nekik ebben a nehéz helyzetben. Ezzel is szeretnénk a felépülését elősegíteni, hogy mielőbb visszatérhessen közénk!

100.000,- Ft-ot pedig a legkiszolgáltatottabb és leginkább támogatásra szoruló emberkéknek gyűjtöttük azért, hogy a koraszülött csecsemők élete és egészsége érdekében a speciális mentés működtetéséhez hozzá tudjuk járulni. A támogatást eszközök formájában jövő januárban fogjuk az Egészséges Újszülöttekért Alapítvány Kisalföldnek átnyújtani.

Tovább

Profit milling bevezetése

2018.december 11.

Egy új technológiát, a Profit Millinget vezettük be a múlt héten.
A nyers darabot 36 mm mélységben martuk. Először lebontottuk a sarkait, majd készre munkáltuk. Az autóiparba gyártott alkatrészt vízhűtés nélkül, levegőhűtéssel, fele annyi idő alatt martuk meg, mintha lapkás maróval tettük volna.
Cégünk igyekszik a megmunkálási hatékonyságot megsokszorozni. A munkaerő és alapanyag költségek folyamatosan nőnek, míg a vevők az alkatrészek árát folyamatosan csökkenteni akarják. Csak úgy tudunk előremenekülni, ha a megmunkálási hatékonyságot igyekszünk megsokszorozni. Ebben innovatív ötleteikkel a munkatársaink is elöl járnak, de ugyanúgy támogatja ezt az ESPRIT CAM rendszerünk, amelyet 2012-ben vezettünk be. Az új verzió rendkívül hatékony megmunkálási technológiára helyezi a hangsúlyt, amely ötletes és kiemelkedően gazdaságos szerszámpályákat és új megmunkálási stratégiákat biztosít a nagyobb hatékonyság érdekében.
Az új funkciók a magasabb vágósebességre, hosszabb szerszámélettartamra, illetve az egyre komplexebb geometriák megmunkálhatóságára helyezik a hangsúlyt. Tovább

Család és Karrier Pont nyílt Győrben

2018.október 11.

Család és KarrierPONT (CSAK) nyílt a győri Szülők Házában, melyet tegnap adtak át a konzorciumi tagok: a Tegyél jót - Szülők Háza Alapítvány, a A befogadó közösségi platform - Kommunió Alapítvány és a Győr Megyei Jogú Város Család és Gyermekjóléti Központja.
Céljuk egy olyan térségi munkaerő-piaci állapot kialakítása, amely helyi megoldásokra és együttműködésekre alapozva megkönnyíti az atipikus munkavállalást és a munkaerő-piaci szempontból hátrányos helyzetű kisgyermekes családok munkaerő-piacra való gyorsabb visszatérését, javítva a kisgyermekes családok helyzetét. Az érdeklődők személyre szabott álláskeresési- és mentálhigiénés tanácsadást kaphatnak, illetve részt vehetnek tájékoztató napokon, képzéseken, fejlesztési programokon (többek között a munka-magánélet összehangolása: önismeret, kommunikáció, konfliktuskezelés; megértő kommunikáció témákban. 71 Család és Karrier Pont nyílik meg országszerte. A nők munkaerő piacon való helyzetének alakulása egy olyan fontos terület, amely az elmúlt években és várhatóan a jövőben is az egyik legfontosabb társadalmi és munkaügyi kérdés lesz. A jelentős munkaerőhiány következtében a munkaadók a jó pár évvel ezelőttiekhez képest sokkal nyitottabbak a családbarát intézkedések irányában. A Julius Globe alkalmazottjainak 12%-a nő. Ezek a kis- és többgyermekes, akár nagycsaládos édesanyák egy férfias, nagyon kemény követelményeket támasztó, műszaki világban állják meg a helyüket. Munkaadóként a múltban nekünk is több esetben problémát okozott a női munkaerő egyedi igényeinek és cégünk érdekeinek összehangolása. Azokkal azonban, akik a cég életében hosszú távon képesek voltak és részt akartak venni, hosszú távon terveztek velünk, szinte minden esetben meg tudtunk egyezni és kompromisszumot kötöttünk, engedélyezve a részmunkaidős foglalkoztatást és a rugalmas munkarendet.

Örülünk a kezdeményezésnek, amelytől azt reméljük, hogy a dolgozó anyák egyre nagyobb megbecsülésben részesülnek majd, továbbá mind a munkába állni vágyó édesanyák, mind a munkáltatók igényeit megismerve sikerül a két fél között egy kölcsönösségen alapuló bizalmi viszonyt kialakítani, mivel azoknak a cégeknek, akik hosszú távon terveznek és kívánnak a piac szereplői maradni, fel kell mérni és lehetőség szerint igazodni kell a munkaerőpiac változásaihoz. A Szülők Háza "Győr szíve" Családi Központ és Játszóház lelkes csapatának és minden megálmodónak és elkötelezett partnernek sok sikert és kitartást kívánunk!

Tovább

Femcoop Plus

2018.09.17

 
A Femcoop Plus projekt keretében elkészített kiadványban a műszaki területen dolgozó hölgyek mesélnek saját tapasztalataikról, amely bátorítást adhat és követendő például szolgálhat a pályaválasztás előtt álló diáklányok számára. Ismerjék meg kolléganőnket, aki a tapasztalatairól mesél nekünk, hogyan, miért választott műszaki pályát, mi kell ahhoz, hogy nőként sikeres legyen a műszaki pályán illetve kinek ajánlja ezt a szakmát.
 
Ezúton szeretnénk figyelmükbe ajánlani az osztrák-magyar határon átnyúló együttműködésben megvalósuló Femcoop PLUS c. projekt eredményeit és szolgáltatásait. A projekt célja, hogy innovatív intézkedések és tevékenységek segítségével vonzóvá tegye a műszaki pályát a lányok számára, ezáltal enyhítse a szakemberhiányt és erősítse a kis- és középvállalkozások versenyképességét a programrégiókban. Tovább

Negyven százalék az exportarány, Győrújbarátról szállítunk Mexikóba is

2018.március 28.

Autopro: A Julius-Globe Kft. egy Győr melletti kisvállalkozás, már több mint húsz éve tevékenyedik csendesen az autóiparban. Keveset hallani róluk, pedig jó pár nagyszabású projekt van a hátuk mögött. Gondolták volna, hogy Győrújbaráton foglalkoznak olajfúró tornyok biztonságtechnikai alkatrészeinek kifejlesztésével is? Rácz Gyula ügyvezetővel beszélgettünk.

– Hogyan foglalná össze a cég tevékenységét?
– Az elmúlt közel 20 évben cégünk folyamatos fejlődésen ment keresztül. Kezdetben elektronikai és mechanikus alkatrészek szerelésével és átmunkálásával foglalkoztunk szinte kizárólag az autóipar számára. Jelenleg több mint kilenc iparágba szállítunk, legnagyobb százalékban az autóipar számára, de beszállítunk a csomagoló-, nyomda-, high-tech-, energia-, gép-, műanyag-, elektronikai-, dohányiparba, illetve az orvosi műszergyártási szektorba is. Ma már precíziós alkatrészek CNC-megmunkálásával, gyártósorok, mérőkészülékek tervezésével és gyártásával foglalkozunk.
  Tovább

Rajzverseny

2018.június 03.

Rajzversenyt hirdettünk munkatársaink gyerekeinek körében. Mint látjátok, a képek szerint jókedvű anyukák, apukák dolgoznak nálunk, van aki még akár forgácsolás közben is fütyörészik.   És milyen jól tudják a gyerekek, hogy a szülők, nagyszülők milyen sokféle iparba szállított alkatrészt gyártanak a cégnél. A díjakat tegnap a családi, főzőversenyes napon adtuk át. Köszönjük még egyszer a lelkes rajzolóknak a sok mesterművet. Tovább

Végre megérkezett a MAZAK VTC 800 SMOOTH CNC megmunkáló gépünk

2018.április 23.

Végre megérkezett a MAZAK VTC 800 SMOOTH CNC megmunkáló gépünk.
A régihez képest sok mindenben változott. Ez a gép már a 6. generációs, nagy sebességű dialóg vezérlővel rendelkezik, amely képes 3D-s alkatrész gyártása esetén modellből is dolgozni. A gépnek megnövelt mozgástartománya van, nagyobb a gyorsjárati sebessége, billenőfejes kivitelű - szimultán 4 tengelyes.
Nagy sebességű, 18000 fordulatú nagy nyomatékú főorsó van beépítve, növelték a gép pontosságát illetve az optikai vezetékkel az adatátviteli sebességét is. A gép CAD/CAM-es programozás alatt másfél másodperc alatt 150 sort képes beolvasni.
A mai nap búcsúzunk a régi gépünktől is, a MAZAK VTC 300C-tól. Ez volt az első Magyarországon értékesített MAZAK gép, amely 2005.01.01.-én érkezett hozzánk. Megbízható, pontos gép még mindig. A MAZAK egyébként 2004 óta van jelen Magyarországon. Tovább

Legújabb kutatás-fejlesztési projektünk az Adient Mezőlak Kft.-vel

2018.február 28.

Pályázati projekt záró ünnepséget tartott az Adient Mezőlak Kft.(előző neve: Johnson Controls). A konzorciumban megvalósuló kutatás-fejlesztési projekt megvalósítása során 3 autóipari termékcsalád kifejlesztése valósult meg. Az Adient konzorciumi partnere a Julius-Globe Kft. volt. Fő feladatunk a prototípus termékcsalád egyes alkatrészeinek tervezése és kísérleti gyártása volt.
Az autóüléseket gyártó Adient cégcsoport 2007 óta van jelen Magyarországon, és gyártóegységeiben olyan nagy autógyártók számára készítenek innovatív gépjármű ülés-szerkezeteket, mint a BMW, a Daimler, a Chrysler, a Tesla, a Ford, a Jeep, a Seat vagy a Volkswagen. A vállalat három Magyarországi telephelyén - Móron, Mezőlakon és Kecskeméten - több mint 2700 szakember dolgozik. A 2011-ben megnyílt mezőlaki üzemben ülés háttámla- és ülésmagasság állító, illetve zárszerkezetet valamint ülésrögzítő mechanizmusokat gyártanak. Jelenleg a világ minden tizedik autójába az 580 főt foglalkoztató mezőlaki üzemben gyártott ülés mechanizmusok vannak beépítve. Tovább

Újra adományoztak kollégáink

2018.március 02.

A tavalyi évzáró rendezvényünkön újra karaoke versenyt szerveztünk, ahol multifunkcionális kollégáink újra bebizonyították, hogy nem csak a műszaki dolgokhoz értenek kitűnően, hanem az éneklésben is brillíroznak. Az öt díjazott kolléga nyereményét egyöntetűen a közjó javára ajánlotta fel, melyet az ügyvezetés megtoldott, így ismét 200.000,- Ft gyűlt össze. Az adományozók kérésére a nyeremény összegét 4 család között fogjuk szétosztani. 2 kalodányi fát Nyúlra vitettünk, a másik 2 kalodát pedig hamarosan Győrújbarátra fogjuk eljuttatni. A hasított fa jó helyre került, amiről ma meg is bizonyosodtunk. A nyúli családok kiválasztásában nagy segítségünkre volt Schmiedt Henrik, Nyúl polgármestere illetve Pákozdi Istvánné szociális ügyekért felelős munkatárs. És természetesen köszönjük a felajánlást Nektek fiúk, szép volt tőletek, büszkék vagyunk Rátok! Tovább

Cégünk a „Ones to Watch” listán Európa legjobbjai között

2018.január 09.

Cégünk a „Ones to Watch” listán Európa legjobbjai között
A Julius-Globe Kft. „One to Watch” címet kapott az RSM által szponzorált European Business Awards eseményen közzétett európai üzleti kiválósági listán.
A Julius-Globe Ltd. azért került a listára, mert kivételes teljesítményt ért el a 12 European Business Awards közül az egyik kategóriában, és a program innováció, siker és etika alapvető értékeit követi. Adrian Tripp, a European Business Awards, Európa legnagyobb, ágazatok közötti üzleti versenyének ügyvezető elnöke ezt mondta:  „Azt volt a célunk, hogy szélesebb körben ismerjük el a számos hihetetlen üzleti sikertörténetet Európa-szerte.”
Így folytatta: „Ezeknél a vállalatoknál a tehetség, odaadás és innováció áll a központban, ami munkahelyeket és lehetőségeket teremt, és ez az országuk fellendülésének a hajtómotorja.”
Jean Stephens, az RSM, a független könyvvizsgáló, adójogi és tanácsadó cégek hatodik legnagyobb globális hálózatának, az Awards egyik hosszú távú szponzorának ügyvezető elnöke ezt mondta: „A „Ones to Watch” listára való felkerülés valódi megtiszteltetés. Az RMS-nél európai és Európán kívüli vállalatokkal dolgozunk együtt, valamennyi üzleti területükön tanácsot adunk nekik, és lelkesen támogatjuk őket a sikereikben és prosperitásukban. Sok sikert kívánunk ezeknek a dinamikus cégeknek a jövőben.”
  Tovább

Kollégáink ismét adománygyűjtésbe kezdtek

2017.december 20.

Kolléganőink kezdeményezésére idén is folytattuk a „hagyományosnak” mondható év végi gyűjtésünket. Nagy örömmel tudatjuk, hogy kollégáink részéről idén 200.000,- Ft gyűlt össze.
A legkiszolgáltatottabb és leginkább támogatásra szoruló emberkéknek illetve a nehéz helyzetben lévő csecsemős családoknak gyűjtöttünk. Az adományt, amely a babák ellátásához szükséges eszközökből (pelenkák, csecsemőápolási szerek, bébi ruhák) állt, ma adtuk át a győri Kórház csecsemőosztályával együttműködő Várva Várt Alapítvány számára. Az alapítvány a krízis helyzetben lévő kismamákat segíti, és azon dolgoznak, hogy a gyermekek a vér szerinti családban maradhassanak. Munkájukat pszichológusok, szociális munkások és önkéntesek is segítik. A kismamák, kisgyermekes anyák életét folyamatosan nyomon követik, „megtanítják őket helyesen élni” .
Az adománygyűjtésre való felhívást idézve: Nagyon hálásak vagyunk, és büszkeséggel tölt el minket, hogy a Julius-Globe-nál elindított év végi gyűjtések ilyen sikeresek voltak, hogy olyan kollégák között dolgozhatunk, akik ebben az üzleties világban sem lettek közömbösek mások sorsa iránt.
  Tovább

Az értékteremtő kisvállalkozásoké a főszerep

2017.november 23.

A Magyar Nemzeti Kereskedőház és Enterprise Europe Network megbízásából cégünkről bemutató kisfilm készült. A SZÁMLA gazdasági magazinban 14:06 perctől láthatnak Bennünket, amelyben az értékteremtő kisvállalkozásoké a főszerep. Tovább

MAZAK iSmart gyárlátogatás Japánban

2017.október 20.

Nemrég a Yamazaki család által alapított MAZAK gyárakat látogattuk meg Japánban. Az idei EMO kiállításon a MAZAK központi témája az IPAR 4.0 volt. A standon többek között bemutatta az iSmart Factory koncepcióját, melyet az Oguchi gyárban személyesen is megtekinthettük. E mellett látogatást tettünk a cég technológiai központjában, a Minokamo és Seiko gyáregységekben, ahol az additív eljárás mellett a többfunkciós megmunkáló gépeket (INTEGREX), a legújabb generációjú CNC megmunkáló és CNC eszterga gépeket mutatták be, illetve az Optonics gyárban is jártunk, ahol a lézervágó gépek földalatti gyártása történik.

A MAZAK gyárat Sadakichi Yamazaki alapította 1919-ben Nagoyában. Először szalmaszőnyeg készítő gép gyártásával foglalkozott, majd az ipari fadaraboló gépek gyártása után 1928-ban elkezdte a szerszámgépek, esztergapadok és fúrógépek gyártását. Ez adta meg az alapot a mai MAZAK gyártóvállalat folyamatos fejlődéséhez. A MAZAK világszinten is a vezető szerszámgyártók körébe tartozik. Gépeinek körölbelül 30%-át Európában értékesíti.

Na de hogyan lehet eljutni egy iSmart gyár megtervezéséhez és kivitelezéséhez?

Tovább

Cégünk bekerült a BÉT50 kiadványba: A magyar gazdaság rejtett kincsei – 50 inspirálóan érdekes és sikeres vállalat 2017-ben

2017.szeptember 20.

A magyar gazdaság rejtett kincsei – 50 inspirálóan érdekes és sikeres vállalat 2017-ben

Kis garázsból a globális megrendelésekig
A Julius-Globe Kft. megbízhatóságának, rugalmasságának és folyamatos fejlesztéseinek köszönheti sikereit. Korszerű gyártástechnológiája, magasan képzett, lojális munkatársai nagy vevői elégedettséget érnek el – főleg a nemzetközi piacon. Tovább

FSH 2017

2017.augusztus 20.

Véget ért az FSH Hungary nyolcadik, X-Meditor által rendezett egyetemi-főiskolai nemzetközi autóépítő versenye, melyre a világ számos pontjáról érkeztek diákok Győrbe. Négy magyar és 35 külföldi csapat csaknem 800 tagja rendezkedett be a Széchenyi István Egyetem területén, hogy részt vegyenek augusztus 17-20-a között a nyolcadik FSH-n.

A „sátorverés" és regisztráció mellett a csütörtöki program már a gépátvétel és az ellenőrzések jegyében zajlott. A csapatoknak bizonyítaniuk kellett, hogy autójuk megfelel a szabályoknak és teljesítik a versenyhez szükséges előírásokat. Az első két napon tilt-, noise-, és brake-teszten estek át a gépek. A csütörtökön és pénteken rendezett statikus verseny, augusztus 19-20-án pedig a látványos dinamikus versenyszámok kerültek előtérbe, amikor az egyetem körül mérték össze tudásukat a formula autók. Ezen kívül a vesrenyzőknek többek között költség hatékonysági valós esettanulmányt kellett készíteniük egy gyártósor Németországból Csehországba való telepítését megcélozva. A versenyről többet a "TOVÁBB" gombra kattintva találhat.

Tovább

Mi adjuk a sebességet

2017.augusztus 18.

"Az ország öt fejlesztési régióközpontja közül az ismert eredmények alapján jelentős fejlődési szakaszon ment át a Nyugat-dunántúli régió. E fejlődésben nagy szerepet játszott a járműipar, mely nemcsak saját és beszállítói körének jelent húzóerőt, hanem a térség valamennyi gazdasági egysége, vállalkozása, sőt egészségügyi, kulturális és oktatási intézményhálózatának és társadalmi életének is. Annak érdekében, hogy ez a régió továbbra is egészségesen, egymás erejéből is merítve fejlődjön tovább, elengedhetetlen, hogy az eddigi alkalmi jellegű összefogás rendszeres együttműködéssé váljék."

Mi is örömmel szponzoráltuk az eseményt és az igazgatási épületet borító molinót. Bővebb információt a TOVÁBB gombra való kattintással érhet el.

Forrás: GYMSKIK Tovább

„Közös célunk a minél hosszabb partnerségi viszony kialakítása”

2017.augusztus 06.

A Magyar Üzleti Világnak adott interjúnkat az alábbiakban olvashatják:

„Közös célunk a minél hosszabb partnerségi viszony kialakítása”
A célhoz vezető út a flexibilitás és a partneri együttműködés

A Julius-Globe Kft. a közelmúltban két külföldi díjat is nyert, ahol harmincháromezer másik vállalattal versenyzett. Ezzel belföldön is sikerült nagyobb népszerűséget elérniük, a díj elnyerése óta számos felkérés érkezett hozzájuk. A vállalat minőségügyi vezetője, Rácz Erika mesélt arról, hogyan jutottak el a díj megszerzéséig a vállalat 18 éves fennállása óta először. A cikk teljes tartalma a Tovább gombra való kattintással érhető el. Tovább

Full digitális hajtással rendelkező új generációs HURCO VMX 30i

2017.július 03.

Pár hete megérkezett az új generációs HURCO VMX 30i 3 tengelyes gépünk, ami már full digitális hajtással, nagyobb, a grafikus elemek jobb áttekinthetőségét biztosító 19 colos kijelzővel rendelkezik. A direkt mérőrendszer nagyobb pontosságot biztosít a rögzített jeladás miatt, illetve a billentyűzet is emulzió és víz biztos.
Hogyan alakul át egy fém tömb precíz alkatrésszé? A kisfilmben szemléltetés képen egy munkadarab 5 tengelyes gépen való megmunkálását látható. Idén várhatóan egy ilyen HURCO VMX 42 SRTi is beszerzésre kerül.

A gépbeszerzés hazai és uniós pályázat segítségével jött létre. Tovább

Nyitott ajtók, nyitott emberek

2017.június 28.

Tegnap egy jó hangulatú céglátogatással indult a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület legújabb programja. Cégbemutatás, izgalmas beszélgetések, üzemlátogatás volt napirenden. Az egyesület helyi kiválóság nagykövetei is aktívak voltak.

A székesfehérvári Civil Centrum Alapítvány jóvoltából Szabó Kálmán , az egyesület ügyvezető igazgatója 300.000 Ft értékű konfliktusmenedzsment tréninggel ajándékozott meg bennünket, ami bizonyára jól jön csapatunknak és ezúton is nagyon köszönjük.

A "Nyitott ajtók, nyitott emberek" programsorozat szeptemberben a Hödlmayr Hungária Logistics Kft.-nél folytatódik.
 

 

Tovább

Műszaki érdeklődésű gyerkőcöknek tábor indul júliusban

2017.június 20.

Szeretettel ajánljuk minden 9 és 13 év közötti műszaki érdeklődésű gyerkőcnek a Professio Klaszter és Technics Playground közös szervezésű táborát, ahol a táborozók a "jövő izgalmas felfedezése, kutatása" mellett igazi tengeralattjáróban és szélerőműben is látogatást tehetnek.

Helyszín: Győr, ETO park földszint

Érdeklődni lehet: 06204368000

Jelentkezni lehet: info@flowfactor.hu

Tovább

Zalánnál jártunk

2017.június 16.

A tavalyi évzáró ünnepség keretén belül megrendezett karaoke versenyen az első és második díjazottunk nyereményét a győrasszonyfai Zalán gyógyulására ajánlotta fel. A 150.000 Ft adományt egy alapítványon keresztül már korábban eljuttattuk a családnak, tegnap viszont személyesen is meglátogattuk őket. Ott jártunkkor a kis Zalán tele volt energiával és örömmel futkározott testvéreivel együtt. Reméljük, hogy a sok megpróbáltatás ellenére hamar és véglegesen felépül. Jó egészséget és kitartást kívánunk nekik! Az adományozóknak pedig köszönjük a nemes felajánlást! Tovább

Szent lászló könyv bemutató

Szeretettel ajánljuk figyelmébe minden kedves érdeklődőnek a 2017.június 26.-án tartandó Szent László könyv bemutatóját. A konferencia keretén belül a "Szent király, Lovagkirály. A Szent László-herma és a koponyaereklye vizsgálatai." című könyv kerül bemutatásra, mely képanyagának egy részét cégünk, a Julius-Globe Kft. szponzorálta.

Megbízott fotósunk Szabó Béla, Heiligenkreuzban, Bécsben, Győrben, Bántornyán, Nagyváradon, Magyarremetén, Mezőtelegden, Gelencén és Székelyderzsen örökítette meg a Szent László királyunkat ábrázoló festményeket, freskókat, üvegablakokat, szobrokat és ereklyét.

Tovább

EBA díjátadó

2017.június 06.

Nemrég kaptuk meg az EBA-tól a díjátadó teljes anyagát. A Julius-Globe 30:26 perctől látható. Tovább

Fókuszban a versenyképesség - Intézmények a kkv-k fejlesztéséért” országos értékelő rendezvény

2017.június 1.

Az Európai Unió vezetői felismerték, hogy az Unió gazdasági sikere a kis- és középvállalkozások (kkv-k) versenyképességére épül. Az Európai Bizottság felkérésére ezért
a Enterprise Europe Network HCE konzorciuma (EEN-HCE) és a Magyar Nemzeti Kereskedőház útjára indította kerekasztalbeszélgetés-sorozatát, melynek célja a kkv-k és a kereskedelem fejlesztés intézményeinek rendelkezésére álló eszközrendszer áttekintése, az együttműködés javítása.  Tovább

A Szent László-herma és koponyaereklye tudományos elemzése

2017.május 18.

Nemsokára nyomdába kerül a "Szent király, Lovagkirály. A Szent László-herma és a koponyaereklye vizsgálatai." című könyv, mely képanyagának egy részét a Julius-Globe Kft. szponzorálta. Megbízott fotósunk, Szabó Béla, Heiligenkreuzban, Bécsben, Győrben, Bántornyán, Nagyváradon, Magyarremetén, Mezőtelegden, Gelencén és Székelyderzsen örökítette meg a Szent László királyunkat ábrázoló festményeket, freskókat, üvegablakokat, szobrokat és ereklyét.

A hírről bővebben a "tovább" gombra való kattintással olvashat.

Tovább

Átvettük a Nemzeti Közönség Bajnoki díjat az EBA díjátadó gála estjén

2017.május 04.

Két napos rendezvénysorozat zárásaként, a Dubrovnikban tartott European Business Awards Gála estjén vehettük át - hazánkat büszkén képviselve - a Nemzeti Közönség Bajnoki érmet. A díjátadón az európai kontinens 34 országának nyertes cégei és szervezetei vettek részt. Vállalkozásunk mérete, cégünk profilja és a gazdasági szektorunk sajátosságait tekintve jelentős sikerként könyveljük el a megnyert díjakat. Csapatunk hosszú évek munkájának elismerése ez. A díjátadón az EPAM System Hungary is részt vett, őket a 10 legjobb munkaadó kategóriába választották be. A fényképes összefoglalót a "tovább" gombra kattintva érheti el. Tovább

Elkészült a SZEngine csapat által fejlesztett EVO5 motor főtengelye

2017.április 26.

A SZEngine csapata a világon teljesen egyedülállóan versenymotort tervez, gyárt és fejleszt a Formula Students versenysorozatban szereplő csapatok számára. A csapat életének első nagy mérföldköve a 2012-es novemberi motor bemutató volt, amire összeszerelték az első generációs saját fejlesztésű, egyedi, egyhengeres motorjukat, az EVO1-et. Azóta elkészült az ötötik generációs fejlesztés is. Nemrég kaptuk a hírt tőlük, hogy elkészült az EVO5 motor főtengelye, melynek előkészületében más cégek mellett a Julius-Globe csapata is segítséget nyújtott. Örülünk a sikerüknek, gratulálunk az ötödik generációs fejlesztéshez! Tovább

Az InfoRádió vendége voltunk

2017.március 27.

Az INFORÁDIÓn hallgathatnak bennünket ma 19:00 és 19:30 között. Panulin Ildikóval beszélgetünk az EBA versenyen elért díjakról, kutatás-fejlesztésről, digitalizációról, ipar 4.0-ról, szakember utánpótlásról és még sok egyébről.

InfoRádió - interjú [mp3] Tovább

Általános iskolásokat fogadtunk cégünknél

2017.március 23.

Általános iskolásokat fogadtunk cégünknél gépipari szakmák (gépgyártástechnológiai technikus, gépi forgácsoló, ipari gépész, járműipari fémalkatrész-gyártó) bemutatása céljából. A GYMSKIK által meghirdetett pályaorientációs program keretén belül a jövőben olyan 6.-as és 7.-es diákok és tanáraik fognak részt venni nálunk üzemlátogatáson, akiket érdekel a műszaki pálya, de nem tudják még, milyen középiskolát válasszanak, illetve közelebbről is meg szeretnék ismerni a fémipari, gépipari szakmákat. A látogatáson készült filmfelvétel a "tovább" ikon megnyomásával érhető el. Tovább

A Győr Plusz Rádió vendége voltunk

2017.március 22.

A Győr Plusz Rádióban Bajzát Zsuzsi vendége voltunk, aki a European Business Awards -on nyert Nemzeti Bajnok és Nemzeti Közönség Bajnok díjról kérdezett bennünket. A díjak mellett a szakemberhiányról, pályaorientációról, jövőbeni fejlesztésekről, tervekről is beszélgettünk. A riport anyaga az alábbi linken érhető el.
Győr Plusz Rádió - riport [mp3] Tovább

Átadták kollégáink a lázi óvodának szánt adományt

2017.március 20.

Átadták kollégáink a lázi óvodának szánt adományt

Ma délelőtt a lázi óvodások részére két, polcos szekrényt és játékokat adtunk át. Az adományozók a tavalyi évzáró ünnepség karaoke versenyen kapott nyereményüket ajánlották fel a lázi óvodának. Pék Péter maga is ebbe az óvodába járt, aki mindenképpen szerette volna nyereményét az egykori ovinak juttatni. Örömmel vették pár héttel ezelőtti megkeresésünket, nagyon örültek az adománynak, hiszen tájékoztatásuk szerint óvodájuknak most először van ilyenben része. Leginkább polcos szekrényre volt szükségük, amelynek polcain játékaikat tárolhatják. Mára elkészültek a szekrények és jutott játékra való is. Az átadón Kajtár József polgármester úr, Kuti Istvánné Jutka óvodavezető és Slánicz Istvánné Marianna dadus fogadott bennünket. Jól éreztük magunkat az ovisok körében, nagyon köszönjük a szíves vendéglátást is.

Tovább

Megnyertük a Nemzeti Közönség Bajnoki címet

2017.március 06.

Megnyertük a Nemzeti Közönség Bajnoki címet

Nemrég kaptuk meg az EBA bizottságától és az RSM-től a hírt, miszerint:
 "A Julius-Globe Kft. lett az idei RSM által szponzorált European Business Awards Magyarországi Nemzeti Közönség Bajnoka. A "közönségszavazás" szakaszban a verseny után a cégek részéről több mint 160.000 szavazatot rögzítettek a világ minden tájáról. Magyarországon a Julius-Globe kapta a legtöbb szavazatot." Adrian Tripp, az European Business Awards ügyvezetője kijelentette: “A nyilvános szavazás lehetőséget biztosít a vállalkozásoknak, hogy bemutathassák sikerüket a nagyközönségnek az egész világon, és felkeltsék saját részvényeseik és potenciális ügyfeleik figyelmét. Gratulálunk a Julius-Globe-nak, ez egy komoly teljesítmény.”

Köszönjük mindenkinek, aki érdemesnek találta cégünket arra, hogy ránk szavazott az EBA verseny második fordulójában. Miamitól kezdve egészen Csíkszeredáig több, mint húsz országból szavaztak ránk. A széles körű népszerűsítés és az elért eredmény közös siker a számunkra, sokaknak köszönhetjük, többek között kollegáinknak és családtagjainak, vevőinknek, kooperációs és együttműködő partnereinknek, barátainknak és ismerőseinknek, és kifejezetten köszönjük a külhoni magyarok támogatását is! Köszönjük, hogy velünk együtt részt vettek ebben a versenyben, szavazatukkal és a sok megosztással támogattak bennünket!
  Tovább

Nézettséget tekintve a 20. helyen

2017.március 02.

Nézettséget tekintve a 20. helyen
 
Ezúton szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki érdemesnek találta cégünket arra, hogy ránk szavazott az EBA verseny második fordulójában. Hogy a többi versenyzőhöz képest hogyan áll a szavazati arányunk, azt még nem tudjuk, de az már világosan látszik, hogy  a második megmérettetésen elindult 415 cég közül, nézettséget tekintve a 20. helyen állunk. Cégünknél 1229 különböző IP nézettséget jelzett a rendszer, ami azt jelenti, hogy 1229 különböző cég, szervezet és magánszemély nézte végig a filmünket. Annyit elárulhatunk, hogy ennél is több szavazatot kaptunk. Miamitól kezdve egészen Csíkszeredáig több, mint húsz országból szavaztak ránk. A széles körű népszerűsítés és az elért eredmény közös siker a számunkra, sokaknak köszönhetjük, többek között kollegáinknak és családtagjainak, vevőinknek, kooperációs és együttműködő partnereinknek, barátainknak és ismerőseinknek, és kifejezetten köszönjük a külhoni magyarok támogatását is! Bármi lesz is a végeredmény, számunkra már az is nagy dolog, hogy kis cégként sikerült idáig eljutnunk, hogy 34 országból 33 ezer vállalat közül bekerültünk azon cégek közé, akik 11 kategóriában Európa legjobbjaival versenyeztek. Köszönjük, hogy velünk együtt részt vettek ebben a versenyben, szavazataikkal és a sok megosztással támogattak bennünket!
  Tovább

Röntgen osztály támogatása

2017.február 09.

Reméljük, hogy a Petz Aladár Megyei Kórház röntgen osztálya számára gyártott „B” és „J” betűink sikeresen hozzájárulnak majd, hogy egy két ballábbal induló reggel után sikerüljön mielőbb tisztázni a lábak helyzetét. Bízunk benne, hogy minél kevesebbszer kell majd a betűket használni. Sok „B”alesetmentes napot kíván a "J"ulius-Glo"B"e csapata!” Tovább

Támogatás a lázi óvodának és a kis Zalánnak

2017.február 03.

A tavalyi évzáró ünnepségünk keretén belül a vacsora folytatásaként karaoke verseny került megrendezésre, hogy megtaláljuk a 2016-os év "Cég hangját". A díjazottak nemes gesztusról tanúságot téve nyereményüket egyöntetűen karitatív célra ajánlották fel. Az eredményhirdetés váratlan fordulatát meghallva cégünk ügyvezetése megtoldotta a felajánlott összeget, így összesen 200.000 Ft gyűlt össze nemes célra. A támogatás sorsáról a díjazottak tegnap döntöttek, melyet hamarosan személyesen adnak át. 50.000 Ft-ot a lázi óvodások kapnak, 150.000 Ft-ot pedig az a kis Zalán, akiről az alábbi dal szól. :-) Váray Lászlónak pedig köszönjük a dalt és a klippet, mert mihozzánk is így jutott el a kis Zalán története. Tovább

A TREND FM-nek nyilatkoztunk

2017.január 26.

A TREND FM kérdezett bennünket a versenyről

A Julius-Globe Kft az év vállalkozója kategóriában indul, amit még sohasem ítéltek oda magyar cégnek. A megmérettetésen minden évben 34 ország, 30 ezernél is több vállalkozása indul. A Nemzeti Bajnokok bemutatkozó filmjei alapján, szakmai zsűri választja ki és díjazza minden kategóriában a legjobb vállalkozásokat.  A magyar gépalkatrész-gyártó cég minőségügyi vezetőjét, Rácz Erikát Andor Attila kérdezte.

Interjú [mp3]

Forrás: Trend Fm

Tovább

Nemes célt szolgált a karaoke versenyünk

2016.december 21.

Évzáró ünnepségünk keretén belül a vacsora folytatásaként karaoke verseny került megrendezésre, hogy megtaláljuk az idei év "Cég hangját". A díjazottak nemes gesztusról tanúságot téve nyereményüket egyöntetűen karitatív célra ajánlották fel.
 Az eredményhirdetés váratlan fordulatát meghallva cégünk ügyvezetése megtoldotta a felajánlott összeget, így összesen 200.000 Ft gyűlt össze nemes célra. A támogatás sorsáról a díjazottak jövőre döntenek, melyet mindenképpen helyi szervezetnek, vagy nehéz sorsú családnak szeretnének felajánlani.

 

Tovább

Adománygyűjtés a Lelkes családnak

2016.december 19.

Regdon Rita és Kertics Henrietta kolléganőink kezdeményezésére a Julius-Globe Kft. munkatársai novemberben gyűjtést szerveztek Lelkes Péter és kisfia, Milán részére.
 
Ezúton szeretnénk megköszönni és hálánkat kifejezni a kezdeményezőknek és minden adományozó Kollégának a Lelkes családnak felajánlott támogatásért. Idén is beigazolódott, hogy kollégáink nem közömbösek a rászorulók ügyével kapcsolatban, és örömmel közöljük, hogy a cégvezetés kiegészítésével 100.000 forintot sikerült összegyűjtenünk, amit egy játék kíséretében december 15-én átadtunk a Lelkes családnak. Tovább

Bemutatkozó a Széchenyi Alumni Magazin decemberi számában

2016.december 14.

Nőként gépészmérnökként címmel jelent meg fejlesztési és mérnökségi osztályvezetőnkről, Soós Vilmosné Anettről cikk a Széchenyi Alumni Magazin decemberi számában Tovább

Több, mint 1.000.000,- Ft támogatás a Lukács Diáksport Egyesület részére

2016.december 13.

Utánpótlás nevelés biztosítására több, mint 1.000.000,- Ft-tal támogattuk a Lukács Diáksport Egyesületet. A Lukács Diáksport Egyesület 2013-ban alakult azzal a céllal, hogy az egyesület tagjai részére a rendszeres sportolást, testedzést biztosítsa, az egészséges életmód iránti igényt felkeltse, segítse a közösségi élet kibontakoztatását.  Tovább

Kezdeményezés indult a győri apa és fia támogatására

2016.december 09.

Kolléganőink kezdeményezésére a Julius-Globe Kft. munkatársai novemberben gyűjtést szerveztek Lelkes Péter és kisfia, Milán részére, akiről november elején egy cikk jelent meg a Kisalföldben.
  Tovább

A Kovászna megyei Berecken járt a Mikulásunk

2016.december 6.

Cégünk munkatársai nagy szeretettel gyerekkönyveket gyűjtöttek általános iskolásoknak.  A könyvadományt Biszak Tünde adta át a Kovászna megyei berecki Comenius Általános Iskola előkészítő osztályában.  A kis diákok láthatóan nagyon örültek az ajándékoknak.
  Tovább

Határon átnyúló szakképzés elősegítése

2016. november 17.

Mint ahogyan az elmúlt években is, 300.000 Ft támogatással járultunk hozzá a GYERGYÓSZÉKÉRT Alapítvány munkájához. Az alapítvány az elmúlt években sikeresen és hatékonyan támogatta Gyergyószék térségének sport, kulturális és oktatási kapcsolatait Győr városával, valamint a gyergyószentmiklósi Fogarasy Mihály Műszaki Líceum és a győri Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium együttműködését az oktatás területén. Tovább

20 éve sikeres a Practing

2016.október 13.

A Jubileumi Practing Konferenciát támogattuk. A Practing Program, mely keretén belül cégünknél jelenleg is több gépészmérnök hallgató folytatja szakmai gyakorlati továbbképzését, az Európai Unió Phare programjának támogatásával indult el 1996-ban. Célja az ipar számára azonnal munkába állítható diplomás szakemberek biztosítása. Tovább

Összefogás Maximilián gyógyulásáért

2016. szeptember 14.

A Julius-Globe Kft. is támogatta a győrújbaráti Maximilián gyógyulásának ügyét, a családnak 500.000 Ft támogatást nyújtottunk át. Tovább

European Business Awards (EBA)

2016. szeptember 06.

Nemzeti Bajnokok közé választották a Julius-Globe Kft.-t a European Business Awards (EBA) díj első fordulójában. Tovább

Nemzeti bajnokként fogjuk Magyarországot képviselni a 2016/17. évi európai üzleti díj versenyén

2016. szeptember 05.

A JULIUS-GLOBE KFT. elismerést kap Európa legnagyobb üzleti versenyében. A JULIUS-GLOBE KFT. vállakozást nevezték be MAGYARORSZÁG nemzeti bajnokaként az RSM által támogatott Európai Üzleti Díj versenyre. Tovább

Országos Medical Alapítvány támogatása

2016. augusztus 31.

Az Országos Medical Alapítványt támogattuk. Az alapítvány célja: egészségügyi intézmények, sürgősségi osztályok műszer- és eszközparkjának korszerűsítéséhez, javításához segítségnyújtás, hogy az intézmények felszereltsége képes legyen az azonnali életmentésre hirtelen halál, balesetet szenvedett betegek esetében. Tovább

Formula Students Hungary

2016. augusztus 18-21.

Bíróként vettünk részt „költség, gyártás és fenntarthatóság” kategóriában a Formula Students Hungary versenyén. A győri XMEDITOR szakkommunikációs cég immár hetedszer rendezte meg egyetemi-főiskolai nemzetközi autóépítő versenyét.

Tovább

AVIO hajtómű gyártásának megtekintése

2016. június 10.

Az AVIO Róma melletti Colleferro gyárában tettünk látogatást, ahol a hajtóművek gyártását tekinthettük meg. Az Avio, mely a nemzetközi űrkutatás egyik vezető vállalata, és több, mint 100 éves múltra tekinthet vissza, komoly know-how-val rendelkezik a szilárd, folyékony és kriogén hajtóanyagú hajtóműtervezés, fejlesztés és gyártás területén. Tovább

Látogatás az ESA/ESRIN-nél

2016. június 09-10.

Cégünk az Olasz Űrügynökség (ASI) római központjában, illetve Európai Űrügynökség (ESA) elsősorban műholdas távérzékeléssel foglalkozó központjában (ESRIN), Frascatiban tett látogatást. Tovább

Céges családi nap

2016.június 05.

Céges családi napot szerveztünk a győrújbaráti gyermek táborban. Kicsik és Nagyok több helyszínen vezethették le felesleges energiájukat kezdve az óriásugráló várral, a Gordon Ramsey-i magasságokban zajló főzőversenyen keresztül, egészen az asztaliteniszezés, csocsózás tevékenységekig. Tovább

HUNSPACE

2016. május 25.

Cégünk csatlakozott a HUNSPACE Magyar Űripari Klaszterhez.

Számos magyar alkatrész kerül a Sentinel–2C és –2D távérzékelési műholdakba, miután több hazai cégből álló beszállítói kör kötött az Európai Unió Copernicus programjához kapcsolódó újabb szerződést. A földmegfigyelés során készülő űrfelvételekhez a következő évtizedben minden európai polgár ingyen hozzáférhet majd. Tovább

Szakmai út a GYMSKIK iparkamara Ipari tagozatával

2016. május 05.

Szakmai úton vettünk részt a GYMSKIK Ipari Tagozatával. Megbeszélést tartottunk a Kecskeméti Főiskolán a Műszaki Anyagtudományi Kar vezetőivel és képviselőivel illetve megtekintettük a laborokat és gyakorlati képzőhelyeket is. Ezt követően a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban tettünk látogatást. Tovább

Karácsonyi ajándékozás a Bóbita Gyermekotthon részére

2015. december 17.

A Julius-Globe Kft. fontosnak tartja, hogy figyelmet szenteljen és rendszeresen támogasson társadalmi, a kulturális és a karitatív kezdeményezéseket. Ennek tükrében dolgozóink 2015. decemberében gyűjtést szerveztek a Bóbita Gyermekotthon részére. Tovább

A Győrújbaráti Sport Egyesület támogatása

2015. december 17.

A Győrújbaráti Sport Egyesületet sportfejlesztési támogatásban részesítettük. Tovább

Gyergyószékért Alapítvány támogatása

2015.október 15.

A GYERGYÓSZÉKÉRT Alapítványt támogattuk 300.000,- Ft-al. Az alapítvány sikeresen támogatta a Lukács - iskola és a gyergyószentmiklósi Fogarasy Mihály Műszaki Líceum közötti diákcserét, hozzájárult a két iskola és térség sport, kulturális és oktatási kapcsolatainak elmélyítéséhez. Mindemellett megszervezték a "Gyergyószentmiklós bemutatkozik" című rendezvényt Győrben, amelytől a fent említett kapcsolatok építése mellett a két térség gazdasági együttműködésének szélesítését is várják. Tovább

Bóbita gyermekotthon renoválása

2015. augusztus 31.

A Julius-Globe Kft. és ügyvezetőnk maga szponzorálta a Bóbita Alapítvány által kezelt nevelő ház renoválását. Nagyobb ajándékot kaptunk tőlük, mint amit nyújtottunk: a gyerekek mosolyát és egy képes könyvet, amely az új, felújított környezetükben készült képekkel volt teli. Tovább

Külsőrekecsini gyermekek táboroztatásának támogatása

2015. augusztus 22.

A győrújbaráti Keresztény Egyesület szervezésében cégünk külsőrekecsini gyermekek táboroztatását támogatta. Tovább

A Győrújbaráti SE támogatása

2014. december 17.

Cégünk a Győrújbaráti Sport Egyesületet kiegészítő sportfejlesztési támogatásban részesítette. Tovább

Új játszótér és ajándék átadás a Bóbita gyermekotthon kis lakóinak

2014. június 27.

Egy új játszóteret és ajándékokat adtunk át Ménfőcsanakon a Bóbita Ház lakóinak, ahol 25 gyermeket nevelnek. Öröm volt látni a mosolyt és a meglepetést a gyerekek arcán. Tovább